skip to Main Content
ARISTOIL PLUS – Poziv Da Prisustvujete Živim Laboratorijama (Living Labs)

ARISTOIL PLUS – poziv da prisustvujete Živim Laboratorijama (Living Labs)

U ARISTOIL PLUS projektu prenosimo uputstva proizvođačima maslinovog ulja da isti osjete prednosti EU regulative 432/2012 vezano za sertifikovani zdravi proizvod i ujedno poboljšaju kvalitet svog proizvoda. Nakon tri godine istraživanja i eksperimentisanja upoznati smo sa većinom faktora koji utiču na prisustvo polifenola u maslinovom ulju.

U cilju podrške proizvođačima da postignu vrhunski kvalitet maslinovog ulja osnovali smo Žive laboratorije u Italiji (Kampanija), Grčkoj (regija Zapadna Grčka), Španiji (Sevilja) i Crnoj Gori. Žive laboratorije su otvorene za proizvođaće maslinovog ulja, vlasnike mlinova maslinovog ulja, maloprodaje i naučne eksperte u polju ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Šta je Živa laboratorija?

Živa laboratorija se može definisati kao metodologija, ekosistem ili zajednica koja objedinjuje ljude kako bi došli do inovacija. Ovo je višemetodni pristup koji ima za cilj angažovanje korisnika da učestvuju uz više donosioca odluka u realnom životu kroz aktivnosti zajedničkogstvaranja.

Krajnji cilj

Strategija ove prekogranične ARISTOIL Žive laboratorije jeste da stvori saradnju svih aktera – bez obzira na zemlju porijekla – na produktivan i efektivan način.

Što ćemo ostvariti?

Sastaćemo se tri puta kako bismo bolje definisali imidž “ARISTOIL MED KLASTERA ZDRAVOG MASLINOVOG ULJA”, sa ciljem kreiranja novog identiteta za sve flaše koje su prepoznatljive kao “Zdravo Ekstra djevičansko maslinovo ulje – ZEDMU (engleski HEVOO)”. U praksi aktivnost Ž. L. će stvoriti predlog da flaše maslinovog ulja budu prepoznatljive, neka vrsta etikete (iliti ribona) koja će Aristoil flaše činiti prepoznatljivim za potrošača.

Ukoliko želite da sa nama učestujete u zajedničkom kreiranju agende Žive laboratorije, molimo vas da nas kontaktirate.

Što nas je više, zabavnije je. Što smo različitiji, to će efektivnije biti naše aktivnosti.

Kako će vam ovo koristiti?

1. Učesnici živih laboratorija će pohađati obuke održane od strane eksperata u polju proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja bogatog polifenolima sa sljedećim temama:

-Uputstva za proizvodnju ekstra djevičanskog maslinovog ulja (EVOO) bogatog polifenolima

-Upotreba ARISTOMETRA – prenosivog uređaja za identifikaciju nivoa polifenola u ekstra djevičanskom maslinovom ulju.

– Saznajte kako da plasirate vaše ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je bogato polifenolima

– Pruža vam se mogućnost pristupite Mediteranskom klasteru zdravog maslinovog ulja.

2. Proizvođači mogu da se registruju na platformi aristoil.eu i sačuvaju informacije osvom proizvodu da bi prikazali zdrave osobine svog proizvoda.

3. Od grčkog partnera je osigurana besplatna analiza polifenola, ukoliko ste među 10 prvih članova koji se registruju iz vaše zemlje.

Ukoliko želite da se pridružite Živim laboratorijama u vašoj zemlji, ili želite da pozovete neku osobu/organizaciju koja je interesantna za ovu aktivnost, molimo vas ispunite slijedeće formulare i jedan od članova našeg tima će vas ubrzo kontaktirati.

https://forms.gle/4YdvQNo5ix5bkUgx7

Učešće je ograničeno, zainteresovani da kontaktiraju na telefon +382 69 252 818

May be an image of text that says 'Interreg Mediterranean ARISTOIL PLUS co-financedby the European Regional Development Fund PRVILL SASTANAK ARISTOIL PLUS 10. MART 2022 TERMIN: 10:00 0:00-12:00 MJESTO ODRŽAVANJA: Mashtra Olive House PROGRAM 10:00 Riječ dobrodošlice 10:15 Prezentacija projekta ARISTOIL PLUS -UORRSM "V aldanos" 10:30 Prezentacija Living Lab-a fokus na zdravstvene aspekte- UORRSM "Valdanos" 10:50 Smjernice za proizvodnju zdravog ulja zdravstvene tvrdnje claim) za EDM ulje Merisa Čekić 11:20 Očekivani rezultati etiketa Aristoil Plus UORRSM Valdanos" 11:30 Diskusije PERZLE. Opština Ulginit'
This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.