skip to Main Content
Prvi Sastanak Aristoil Plus Living Labs

Prvi sastanak Aristoil Plus Living Labs

Na jučerašnji dan, 10. marta, uspješno je održan prvi dio aktivnosti Živih Laboratorija (Living labs).

Riječ dobrošlice, na početku ove aktivnosti održao je predsjednik Opštine, po kojoj je i on sam izrazio važnost umrežavanja proizvodnje maslinovog ulja, koji je glavni nosilac našeg nacionalnog identiteta, kao i važnost podrške institucija ovom bogatstvu koje naš grad posjeduje.

U nastavku, od strane angažovanih eksperata, predstavljeni su glavni ciljevi projekta Aristoilplus, kao i cijlevi Living Labs aktivnosti, gdje zajedničkim djelovanjem institucija, nauke, proizvođača, kao i drugih važnih aktera, će se proizvoditi etiketa koja simbolizuje Ekstra djevičansko ulje koje pozitivno utiče na zdravlje iliti HEVOO (Healthy Extra Virgin Olive Oil).

Kao važan dio ove aktivnosti, u nastavku su predstavljena i uputstva za proizvodnju ulja koji posjeduje osobine koje pozitivno utiču na zdravlje kao i pravila koje definišu zdravstvene tvrdnje (Health Claim). Uskoro se očekuje održavanje drugog djela aktivnosti Living Labs, gdje ćemo zajednički još temeljnije obraditi definisanje etikete koja označava Zdravo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.